Geroosterde aardappelen met laurier

Geroosterde aardappelen met laurier

Geroosterde aardappelen met laurier

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

8 middelgrote aardappelen (Bintje)
12 mooie laurierbladeren
12 eetlepels kippebouillon
8 eetlepels olijfolie
zout

Bereiden

Schil de aardappelen met een dunschiller, was ze en dep ze droog.
Maak om de cm een insnijding in de aardappel, zonder hem door te
snijden.
Verdeel de laurierblaadjes in reepjes van 1 cm breed.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Bestrijk de bodem van een braadschotel met olie en schik er de
aardappelen
dicht tegen elkaar in.
Stop in elke insnijding een reepje laurierblad en bestrooi met zout,
maar
houd rekening met de zoute smaak van de kippebouillon.
Giet de bouillon over de aardappelen en begiet met de olijfolie.
Zet de schotel in de oven en laat ± 40 minuten bakken tot de
aardappelen zacht en mooi goudgeel zijn; er blijft nauwelijks kookvocht
over.
Dien het gerecht in de schotel op.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus